Nyhetsarkiv

Så här kör vi i påskhelgen

Under påskhelgen kör vi trafiken lite annorlunda på grund av att det är helgdagar. Titta i vår reseplanerare eller app för att vara säker på att du har korrekt information.

En tyst minut

Med anledning av händelserna i Stockholm har Statsministern utlyst en nationell tyst minut idag, måndagen den 10 april kl. 12.

Hylla din busschaufför på Bussförarens dag

Lördagen den 18 mars är ingen vanlig dag - det är bussförarnas alldeles egna dag. Ta tillfället i akt och visa din uppskattning för det arbete som din bussförare lägger ner.

Indragna hållplatser för linje 1

Måndag 13/3 samt tisdagen 14/3 kommer linje 1 inte att trafikera hållplats Lagersberg samt Lagersbergsparken på kvällstid.

Rekordsiffror för busstrafiken i länet

Sörmlänningarna åker buss som aldrig förr. 2016 blev ett rekordår för busstrafiken i länet och antalet bussresor ökade med sju procent jämfört med 2015.

Tyck till om Nyköpings resecentrum

Nu kan alla som bor, verkar och vistas i Nyköping vara med och tycka till om förslaget till detaljplan för Nyköpings resecentrum. Var med och tyck till under samrådsperioden som pågår från 16 januari till 27 februari 2017.

Ny funktion i appen

Så här i vintertider kan det vara skönt att slippa onödiga väntetider utomhus. Med Sörmlandstrafikens app kan du se exakt var bussen är.

Tyck till om kollektivtrafiken

Nu finns möjligheten för dig att lämna synpunkter på Sörmlands regionala trafikförsörjningsprogram.

Nyköping testar elbuss

I Nyköpings kommun ska det vara lätt att göra miljövänliga val i vardagen. Att våra bussar körs på miljövänligt drivmedel är därför självklart för oss. 10-24 oktober 2016 testar vi en elbuss som ytterligare ett fossilfritt alternativ för framtiden!

Nya priser och nytt betalsystem från 1 oktober

Från och med lördag 1 oktober byter Sörmlandstrafiken både betalsystem och priser. Både den nya taxan och det nya betal- och realtidsinformationssystemet har tagits fram för att förenkla och förbättra för dig som resenär.

Till dig som reser med tåg!

Följande av Sörmlandstrafikens biljetter är giltiga ombord på tåget från 1 oktober 2016

Tips för dig som pendlar till Södertälje

Nästa vecka väntas pendlingstrafiken ta full fart igen efter sommaren. Flera samhällsaktörer har tillsammans arbetat för att göra det smidigare att åka kollektivt till och från Södertälje tills att bron är i fullt bruk igen i början av september.

Nya resekort för skolelever i höst

Vecka 33 är det dags för många att börja skolan igen. För dig som reser med buss till skolan och får ett skolkort att resa med, är det en del ändringar i höst. Bland annat ersätts de gamla grundskole, gymnasie- och elevkorten av ett nytt, smart, resekort.

Vi söker en kommunikatör!

Är du stilist, har ett korrekt och precist språk i tal och skrift, gillar digital utveckling och har ett serviceinriktat sätt? Intresserar du dig dessutom för miljö-, samhälls-, och kollektivtrafikfrågor? Då kanske det här jobbet passar dig.

Banarbete Eskilstuna–Läggesta

Från och med måndag 8 augusti till och med måndag 15 augusti är all tågtrafik mellan Eskilstuna och Läggesta avstängd eftersom Trafikverket arbetar med utbyggnad till dubbelspår. SJs tåg på sträckan ersätts med buss.

Sommartidtabeller

Från och med den 12 juni till och med 13 augusti gäller sommartidtabell för Eskilstuna stadstrafik med generellt reducerad turtäthet.

Gatuavstängning i Vingåker 24-26 april

Sörmlands Vatten planerar ett ledningsbyte som kräver helavstängning av Engelbrektsgatan mellan Erik Dahlbergsvägen och Sävstaholmsvägen i Vingåker.

Kundservicemedarbetare

Vi söker en driven kundservicemedarbetare till Sörmlands Kollektivtrafikmyndighets servicecenter i centrala Eskilstuna

Driftstopp

Just nu ligger vår telefonväxel nere

Ekonomiansvarig

Vi söker en engagerad och utvecklingsorienterad Ekonomiansvarig. Som Ekonomiansvarig har du en viktig strategisk roll och en spännande tjänst med stort helhetsansvar.

Enhetschef Trafikförsörjning

Vi söker en engagerad och utvecklingsorienterad Enhetschef med goda ledaregenskaper till Trafikförsörjningen för Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet.

Rekord i antal bussresenärer i Sörmlandstrafiken

Resandet i Sörmlandstrafikens busstrafik ökade under 2015 med 5 % jämfört med 2014. En resandeökning som gäller såväl inklusive som exklusive skolelever. För resor med månadskort, det vill säga biljetter särskilt inriktat för arbetspendlare, är ökningen h

Förändringar i vissa tidtabeller

Från och med 29 februari finns det förändringar i följande tidtabeller. Gäller perioden 2016-02-29 - 2016-12-10

Ny design av appen

Den 15 februari får alla resenärer tillgång till den nya designen av Sörmlandstrafikens app. Tekniken och stabiliteten finns kvar men designen är helt ny.

Ställverksfel Karlberg

Det råder stora problem i tågtrafiken i Stockholm på grund av ett signalfel i Karlberg.

10-minuterstrafiken på linje 1

Vid tidtabellskriftet infördes 10-min trafik på linje 1 i Nyköping. Dessvärre har inte trafiken flödat på det sätt som vi förväntat oss.