Vi söker en affärsutvecklare

Brinner du för att bidra till ett hållbart samhälle och att modernisera framtidens kollektivtrafik? Sök tjänsten som affärsutvecklare hos oss!

Inom en treårsperiod ska all trafik som bedrivs under varumärket Sörmlandstrafiken upphandlas på nytt. I samband med detta ska avtalen även förnyas och moderniseras vilken ställer nya krav på såväl avtalsförvaltning som myndighetens organisation. Avtalen ska ge trafikföretagen större eget ansvar bland annat kring resenärskommunikation, lokal marknadsföring och trafikplanering. 

Som affärsutvecklare fungerar du som projektledare för våra trafikupphandlingar. Du ansvarar samtidigt för att utveckla avtalsförvaltningen för att hantera de nya krav som avtalen ställer. I ansvaret ingår även att på sikt säkra att trafikföretagen levererar enligt avtal och att säkerställa att deras rapportering och fakturering är korrekt och sker enligt avtal. 

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat: 
- Projektledning för trafikupphandlingar (främst busstrafik) 
- Avtalsförvaltning av trafikavtal 
- Samverkan med trafikföretag 
- Ekonomisk avtalsuppföljning av trafik, kvalitetsincitament och viten 
- Verksamhetsutveckling av myndighetens avtalsförvaltning 

Du ingår i avdelningen Strategisk utveckling och analys tillsammans med fem kollegor med uppdrag inom upphandling, utredning och analys och din närmaste chef är avdelningschefen. Du har stöd i ditt arbete från olika specialister som exempelvis jurist, ekonom och analytiker inom myndigheten. Myndigheten har verksamhet i både Nyköping och Eskilstuna och du har själv möjlighet att välja var du vill vara placerad. I tjänsten kommer du att då och då resa mellan de båda orterna.

Sök tjänsten via länken här senast den 1 oktober.