Handbollsbussen

Från och med säsongen 2017/2018 sätter vi in specialanpassade handbollsbussar till och från Guifs hemmamatcher i Handbollsligan.

Foto: Eskilstuna Guif

Eskilstuna Guif har flyttat in nya Stiga Sports Arena och för att underlätta för dig som handbollssupporter erbjuder Sörmlandstrafiken i samarbete med Eskilstuna kommun, Guif och trafikföretaget Transdev specialinsatta handbollsbussar till och från matcherna.  

Handbollsbussarna hämtar upp handbollssupportrarna ute i bostadsområdena och i centrum.  På ett bekvämt och smidigt sätt kör bussarna dig sedan till arenan samtidigt som du får en chans att ladda upp tillsammans med andra Guifsupportrar på vägen till matchen. När matchen är slut står bussarna där direkt utanför arenan och väntar på att köra hem dig igen. Låter som ett smart val, va?

För att resa med handbollsbussarna använder du ditt gröna resekort laddat med resor eller reskassa, enkelbiljetter i appen eller köp med ett kontokort ombord på bussen. Sörmlandstaxan gäller – 24 kronor för en enkelbiljett vid köp med reskassa från ditt gröna kort och 30 kronor vid betalning med kontokort på bussen.

Hållplatser/målpunkter: 
Skogstorp via bland annat Borsökna och Lagersberg. 
Viptorp via bland annat Odlaren och Hagnesta Hill. 
Hällbybrunn via bland annat Flacksta och Brottsta.

Fullständig tidtabell för grundserien hittar du här!  
Observera att tiderna är ungefärliga så se till att vara vid hållplatsen i god tid.

Handbollsbussen angör de hållplatser som är utmärkt med följande märke:

Utöver de extrainsatta handbollsbussarna går det så klart alldeles utmärkt att ta ordinarie linje 6 till Munktellstaden till matcherna. Den tidtabellen hittar du här!


Vanliga frågor och svar:
 
Fråga: Vilken tidsperiod kommer handbollsbussarna att finnas?
Svar:
 Handbollsbussarna sätts in från och med Guifs hemmapremiär säsongen 2018/2019. De kommer sedan att rulla till och från arenan vid varje hemmamatch under resten av säsongen.

Fråga: Hur ser jag vilka tider och hållplatser som gäller för handbollsbussen?
Svar: Du hittar hållplatser och tidtabeller för handbollsbussen här!  

Fråga: Jag är skolungdom i Eskilstuna och har ett elevkort. Kan jag använda det på handbollsbussen?
Svar: Jajamen! Under förutsättning att du ännu inte har förbrukat dina fyra resor per dag som kortet gäller för så går det alldeles utmärkt. Kliv bara på och blippa ditt elevkort i läsaren som vanligt.  

Fråga: Jag hade säsongskort till förra säsongen. Kan jag använda det nu?
Svar: Nej, du kan inte använda det nu. Säsongskortet var ett erbjudande för säsongen 2017/2018.