Gå till innehållet

Sommarkortet – res obegränsat till priset av två glassar i veckan!

Publiceringsdatum
Sommarjobb, sommarstudier eller semester. Oavsett hur din sommar ser ut har vi produkten som ger dig friheten att ta dig dit du vill. Med Sommarkortet får du obegränsat resande hela sommaren för 570 kr, vilket till exempel motsvarar två glassar i veckan.
Somrig bild på en glass med Sörmlandstrafikens gröna resekort. Bilden innehåller också texten Fritt resande för bara 2 glassar/vecka. 9 juni-22 augusti. 10 veckor för 570 kr. Gäller för ungdom och student.

Sommarkortet gäller för dig som är ungdom (7-19 år) eller studerar på minst 75% studietakt. Produkten laddas på ditt gröna resekort och ger obegränsat resande med buss i hela länet under hela sommaren (9 juni-22 augusti). Observera att det inte gäller för resor med tåg eller nattrafik. Produkten finns att köpa från och med den 25 maj, men är alltså giltig från och med den 9 juni.  

Sommarkortet laddas på ditt gröna resekort och finns att köpa via Mina Sidor, hos någon av våra försäljningsombud eller av föraren ombord på bussen. När du har biljetten laddad blippar du kortet ombord på bussen vid varje resa. Tänk också på att du vid en kontroll måste vara beredd att visa upp legitimation som styrker din ålder samt giltig student-ID* om du är student.

* Mecenatkortet Studentkortet, eller We Students (för att de ska vara giltiga krävs SL-loggan på korten. Även ISIC-kortet är giltig studentlegitimation, där finns ingen SL-logga. 

Fakta, Sommarkortet 2023:

 • Gäller för: Ungdomar (7-19 år) eller studenter som studerar på minst 75% studietakt (giltig studentlegitimation krävs).  

 • Pris: 570 kr.

 • Giltighetstid: Obegränsat resande på alla länets bussar (ej tåg eller nattrafik mellan klockan 00-04) från och med den 9 juni till och med den 22 augusti.

 • Köpkanaler: Kan köpas hos ombud, direkt av föraren ombord på bussen eller via Mina Sidor på Sormlandstrafiken.se. 
  För mer info, hör av dig till Sörmlandstrafikens kundservice: 0771 – 22 40 00.

Frågor och svar, Sommarkortet 2023:

 • Hur mycket kostar kortet och när finns det att köpa?
  Årets sommarkort kommer att kosta 570 kronor (10 kronor dyrare än förra året). Det är tillgängligt att köpa från och med den 25 maj. Du köper det hos ombud, av föraren direkt ombord eller via Mina Sidor och laddar på produkten på ett grönt resekort. Om du inte redan har ett grönt resekort kan du köpa det för 20 kr hos ombud eller ombord på bussen.  

 • Hur räknar ni när ni marknadsför kortet som två glassar i veckan?
  Om man slår ut priset 570 kronor fördelat på tio veckor blir priset 57 kronor per vecka. Det räcker till två glassar för drygt 28 kr styck.  

 • Vad innebär biljetten och vilka villkor gäller?
  Produkten gäller för fritt resande i hela länet (ej tåg eller nattrafik) mellan den 9 juni och 22 augusti för studenter på minst 75 procents studietakt samt ungdom till och med 19 år. 

 • Hur legitimerar jag mig vid kontroll?
  Vid kontroll måste du, förutom att visa upp själva produkten, också kunna styrka att du studerar eller är under 19 år med giltig studentlegitimation eller vanlig ID-handling.

 • Hur validerar jag biljetten ombord på bussen?
  När du köper produkten laddar du på den på ditt gröna resekort. Detta kan du göra via något av våra försäljningsombud, via föraren ombord på bussen eller via vår webbshop Mina Sidor. Vid varje resa behöver du validera (blippa) kortet i bussens validator. 

 • Hur hittar jag biljetten på Mina Sidor?
  Logga in på Mina Sidor. Välj ”Köp biljett” och ”Alla zoner”. Under menyn ”Välj period” väljer du 30/365 dagar. Där hittar du produkten Sommarkortet.

 • Får jag som förälder köpa Sommarkort åt mitt barn även om jag själv inte studerar?
  Ja. Det går alldeles utmärkt. Huvudsaken är att den som reser med produkten kan styrka att hen uppfyller villkoren för produkten.

 • Kan jag låna ut Sommarkortet till en kompis eller syskon?
  Ja. Kortet är inte personligt och det är inga problem att låna ut det. Förutsatt att den du lånar ut till uppfyller villkoren för kortet och kan styrka det med legitimation/student-ID.