Priser, biljetter och zoner

Linjenätet i Sörmland är uppdelat i zoner. En resan i en zon kostar lika mycket oavsett var eller hur långt inom zonen resan går. Zonbiljetten kan användas på valfri sträcka inom zonen. Köper du ett periodkort för en zon kostar det 580 kr. 
Sörmlandskortet som gäller i alla zoner kostar 860 kr. Vill du resa obegränsat utan att tänka på zoner eller hur mycket det kostar ska du köpa Sörmlandskortet.

Vanliga frågor och svar kring zoner och biljettpriser:

Vad innebär en zon?
Svar: Bestämmer hur långt man kan resa på en biljett och vad den ska kosta. Grundregeln är att en kommungräns också  utgör zongräns.  Varje kommun i Sörmland räknas alltså som en zon med två undantag. Det gäller Vingåker som  slås samman med Katrineholm och Oxelösund som slås samman med Nyköping.

Vilka typer av biljetter kan jag välja på?
Svar: Förutom enkelbiljetter finns också möjlighet att köpa periodkort som möjliggör fritt resande under en begränsad tidsperiod. Välj mellan en dag, tre dagar eller 30 dagar. Köper du periodkort kan du också köpa till reducerat pris om du väljer att endast låta kortet vara giltigt under lågtrafik. Notera att denna rabatt endast gäller för en zon.     

Vilka övriga rabatter finns?
Svar: Både enkelbiljetter och periodkort säljs till reducerat pris för ungdomar (avser åldrarna 7-19 år) och studenter (resenär under 26 år som kan uppvisa giltig studentlegitimation).

Mer information om nya taxorna och zonerna