Till dig som reser med tåg

Följande av Sörmlandstrafikens biljetter är giltiga ombord på tåget. Observera att biljetterna endast gäller andra klass.  

30 dagar Län, Skolkort Län – gäller på samtliga SJ:s regionaltåg mellan stationer inom Södermanlands län. Observera alltså att det inte är möjligt att resa med Sörmlandstrafikens biljetter med tåg till/från Södertälje Syd samt ej heller på Gnestapendeln.

30 dagar Zon, Skolkort Zon – gäller mellan stationer inom aktuell zon:

  • 30-dagar Zon Eskilstuna: Kvicksund – Eskilstuna
  • 30-dagar/Skolkort Zon Strängnäs: Läggesta – Strängnäs
  • 30-dagar/Skolkort Zon Katrineholm/Vingåker: Katrineholm – Vingåker
  • 30-dagar/Skolkort Zon Flen: Hälleforsnäs – Flen

Elevkort Eskilstuna gäller ej ombord på tåg. Undantag är elever som bor i Kvicksund samt elever som bor i annan del av Eskilstuna men studerar på Tegelvikens skola som har elevkort med särskild märkning.

För att resa med tåg måste du ha en "periodbiljett zon" eller "periodbiljett län" beroende på vilken resa du önskar göra.

Periodbiljett zon gäller bara för tågresor på följande 4 sträckor:

Zon Eskilstuna
Kvicksund-Eskilstuna

Zon Flen
Hälleforsnäs-Flen

Zon Strängnäs
Läggesta-Strängnäs

Zon Katrineholm/Vingåker
Katrineholm-Vingåker

Sörmlandtrafikens 30 dagar län gäller bara för resor med tåg inom länet. För att resa exempelvis Flen/Katrineholm-Södertälje eller Eskilstuna/Strängnäs-Södertälje skall SJ-biljett köpas för hela resan. Sörmlandtrafikens periodkort går inte att använda som delbetalning.

Vid resa med tåg visar du upp ditt kort till konduktören som har utrustning för att läsa ditt kort. Du behöver alltså inte längre ha något kvitto tillsammans med ditt resekort. Om du saknar giltig biljett gäller SJ:s regelverk för ogiltiga biljetter. Mer info om SJ:s villkor finns här: https://www.sj.se/sv/kundservice.html

Övriga Sörmlandstrafikens biljetter gäller enbart i Sörmlandstrafikens busstrafik.