Nyhetsarkiv

Resenärerna fortsatt nöjda med Sörmlandstrafiken

Vårens kundundersökning visar att resenärerna är fortsatt nöjda med sin kollektivtrafik. Siffran för nöjdhet totalt har ökat med två procentenheter sedan senaste mätningen och NKI-resultatet uppgår nu till 64%.

Green Bus Movement - res framtiden grön

Vi står alla inför en svår utmaning med den rådande klimatkrisen. Men tänk om vi lyckas vända problemet. Och tänk om allt började med en grön buss. Häng med oss på en framåtblick till år 2070 och se hur vi tillsammans lyckats resa framtiden grön.

Bussförarens dag den 18 mars

Måndagen den 18 mars är ingen vanlig dag - det är bussförarnas alldeles egna dag. Ta tillfället i akt och visa din uppskattning för det arbete som din bussförare lägger ner.

Uppdatering av appen Serviceresor Sörmland

Den 20 februari genomförde vår leverantör viktiga uppdateringar av appen Serviceresor Sörmland. Efter uppdateringen loggar du in i appen med mobilt bank-ID.

Trött på att skrapa is? Ta bussen så slipper du!

Varför inte börja det nya året med en nya vana – genom att ta bussen! En enda kallstart av en bil kan släppa ut lika mycket miljöskadliga ämnen som den gör under nästan 50 mils körning.

Nya priser från 1 januari

Vad kostar det att resa hållbart nu för tiden? Den 1 januari höjer vi priserna på vissa av våra biljetter för att kunna fortsätta utveckla kollektivtrafiken.

Nya bussturer på linje 563 och 663

Sedan skolstart har det varit trångt på vissa bussar på morgonen och eftermiddagen. Därför startar vi nu två nya bussturer, en på morgonen på linje 563 och en på eftermiddagen på linje 663

Bilbanta med Sörmlandstrafiken på Bilfria dagen 22 september

Vi vill inte att alla ska ta bussen. Du får gärna cykla och gå också. Skämt åsido, ibland kräver livspusslet en bil. Men vi vet att det är allt fler som väljer andra färdmedel när det passar. De bilbantar helt enkelt. Och du kan bli en av dem!

Trafikförändringar i juni

I sommar byter vi tidtabell för bussarna vid två tillfällen utöver det vanliga. Det beror på att tågen får nya tidtabeller p.g.a. banarbeten. Och för att du lättare ska kunna byta mellan tåg och buss justerar vi helt enkelt bussarnas tider efter tågens.

Nytt skolskjutsavtal för Nyköping från 2019

Efter en nyligen avslutad upphandling beslutade Sörmlands kollektivtrafikmyndighet idag att tilldela Taxi Nyköping-Oxelösund AB skolskjutsavtalet för Nyköping från 1 juli 2019. Avtalet är på fyra år och omfattar 32 fordon.

Fria resor i sommar för skolungdomar – så här går det till

Regeringen har beslutat att alla som ska börja eller går på högstadiet t.o.m. andra året på gymnasiet ska kunna åka avgiftsfritt i kollektivtrafiken hela sommaren. Vi har nu skickat hem resekort till de som är berättigade till erbjudandet.

Vi ses på Facebook!

Vill du ställa en fråga, komma med förbättringsförslag eller dela med dig av dina tankar kring vår kollektivtrafik? Nu kan du enkelt komma i kontakt med oss på vår Facebook-sida.

Tragisk olycka på väg 52

Under måndagseftermiddagen råkade ett fordon som kör sjukresor på uppdrag av Sörmlandstrafiken ut för en allvarlig olycka.

Mycket halt väglag påverkar trafiken

Nattens töväder har följts av minusgrader vilket har gjort att vägarna i Sörmland har frusit på. Detta gör att väglaget på många håll är besvärligt vilket under dagen kan leda till förseningar och inställda turer.

Ta bussen till Melodifestivalen på Rosvalla

Ska du till Rosvalla 1–2 mars för att se på Melodifestivalen? För att slippa leta parkering rekommenderar vi att du tar linje 3. Vi har förlängt den från tågstationen för att göra det lättare att åka direkt från tåget.

Trafikförändringar från och med den 25 februari

Resemönstren ändras ständigt i Sörmland. Därför justeringar vi en del tidtabeller nästa vecka så att trafiken är bättre anpassad efter de behov som finns och de förutsättningar som råder. Dessa justeringar gäller från den 25 februari, samt den 4 mars.

Allmänheten nöjdare än någonsin med Sörmlandstrafikens busstrafik

Markant många fler i allmänheten är nöjda med Sörmlandstrafikens busstrafik. Det visar siffror när vi nu sammanställt höstens Nöjd-Kund-Index (NKI). En av anledningarna bakom ökningen är att resenärerna upplever att det är enklare än någonsin att köpa biljetter i våra digitala kanaler.

Skyltning saknas på vissa bussar

Just nu har Sörmlandstrafiken ett problem med skyltning på bussarna. Det är skylten som anger vart bussen ska någonstans som inte fungerar på vissa bussar i länet. Vi beklagar de problem som detta medför för våra resenärer och vi jobbar på att lösa problemet så snart som möjligt.