Nyhetsarkiv

Hylla din busschaufför på Bussförarens dag

Söndagen den 18 mars är ingen vanlig dag - det är bussförarnas alldeles egna dag. Ta tillfället i akt och visa din uppskattning för det arbete som din bussförare lägger ner.

Vi söker fler Kundservicemedarbetare

Just nu söker vi fler kundservicemedarbetare till vårat Servicecenter i Eskilstuna. Vi söker i första hand dig som kan arbeta under sommarmånaderna. Men det finns möjlighet till förlängning.

Tekniska problem med vissa tidtabeller

Några av våra tidtabeller går för närvarande inte att ladda ner i PDF-format. Här får du info om hur vi hjälper dig att ändå kunna läsa din tidtabell.

Tidigare tågavgångar ersätter tågbussarna

De nya tågtidtabellerna införs den 10 december. Då tillkommer tidigarelagda avgångar mellan Södertälje Syd-Eskilstuna och Södertälje Syd-Nyköping, vilket innebär att behovet av tågbussar försvinner.

Så blir de nya tidtabellerna från den 10 december

Den 10 december får Sörmland en ny tidtabell. Du kan redan nu se de nya tidtabellerna här på vår webb. Använder du vår app eller reseplanerare så har du alltid tillgång till aktuella tidtabeller.

Så ansöker du om förseningsersättning

Vårt mål är att alla som reser kollektivt ska komma fram på utsatt tid. Tyvärr kan det ändå hända att din buss är försenad ibland. Trösten då är att det nu är enklare att ansöka om förseningsersättning. Så här gör du!

Nu får handbollspubliken sina egna bussar

Från och med den här säsongen kommer handbollsfansen att få alldeles egna bussar till och från Stiga Sports Arena när Eskilstuna Guif spelar sina hemmamatcher i Handbollsligan.

Eskilstuna är elbusstätast i landet

Med tolv elbussar i trafik är Eskilstuna, i nuläget, den stad i Sverige som har flest elbussar. Redan i december 2015 började två eldrivna bussar trafikera stadens gator.

Reser du med Sörmlandstrafiken i tjänsten – se hit!

Ett smart verktyg för dig som reser med Sörmlandtrafikens bussar är vår mobilapp. Med appen kan du söka resor, se trafikinformation i realtid och köpa biljett. Nu lanserar vi även betalsättet företagskonto, som förenklar resor i tjänsten.

Hur ska Sörmlands kollektivtrafik utvecklas i framtiden?

En väl fungerande kollektivtrafik bidrar till en positiv utveckling av Sörmland. Många sörmlänningar reser kollektivt men vi vill att fler ska göra det. I det nya trafikförsörjningsprogrammet stakar vi ut riktningen för framtiden.

Nu släpper vi årets Sommarkort

Sommarkortet är ett resekort speciellt för unga mellan 7-19 år eller studerande under 26 år. Med Sommarkortet åker man buss i hela Sörmland, under perioden 30 maj till 21 augusti för 500 kr.

Vi söker en ekonomiansvarig

Nu söker vi en ekonomiansvarig till kontoret i Nyköping. Kanske är det just dig vi letar efter. Läs mer om tjänsten här.

Välj bussen – din plånbok kommer tacka dig

Miljön är en av de stora vinnarna när du väljer att åka buss. Din plånbok är en annan. Låt oss berätta om fördelarna med att åka kollektivt och våra biljettpriser.

Nu söker vi en ekonomiassistent

Sörmlands kollektivtrafikmyndighet söker en ekonomiassistent för en tillsvidareanställning. Läs mer om tjänsten här!

Hylla din busschaufför på Bussförarens dag

Lördagen den 18 mars är ingen vanlig dag - det är bussförarnas alldeles egna dag. Ta tillfället i akt och visa din uppskattning för det arbete som din bussförare lägger ner.

Indragna hållplatser för linje 1

Måndag 13/3 samt tisdagen 14/3 kommer linje 1 inte att trafikera hållplats Lagersberg samt Lagersbergsparken på kvällstid.

Rekordsiffror för busstrafiken i länet

Sörmlänningarna åker buss som aldrig förr. 2016 blev ett rekordår för busstrafiken i länet och antalet bussresor ökade med sju procent jämfört med 2015.

Tyck till om Nyköpings resecentrum

Nu kan alla som bor, verkar och vistas i Nyköping vara med och tycka till om förslaget till detaljplan för Nyköpings resecentrum. Var med och tyck till under samrådsperioden som pågår från 16 januari till 27 februari 2017.

Ny funktion i appen

Så här i vintertider kan det vara skönt att slippa onödiga väntetider utomhus. Med Sörmlandstrafikens app kan du se exakt var bussen är.

Nyköping testar elbuss

I Nyköpings kommun ska det vara lätt att göra miljövänliga val i vardagen. Att våra bussar körs på miljövänligt drivmedel är därför självklart för oss. 10-24 oktober 2016 testar vi en elbuss som ytterligare ett fossilfritt alternativ för framtiden!

Till dig som reser med tåg!

Följande av Sörmlandstrafikens biljetter är giltiga ombord på tåget från 1 oktober 2016

Tips för dig som pendlar till Södertälje

Nästa vecka väntas pendlingstrafiken ta full fart igen efter sommaren. Flera samhällsaktörer har tillsammans arbetat för att göra det smidigare att åka kollektivt till och från Södertälje tills att bron är i fullt bruk igen i början av september.

Nya resekort för skolelever i höst

Vecka 33 är det dags för många att börja skolan igen. För dig som reser med buss till skolan och får ett skolkort att resa med, är det en del ändringar i höst. Bland annat ersätts de gamla grundskole, gymnasie- och elevkorten av ett nytt, smart, resekort.

Banarbete Eskilstuna–Läggesta

Från och med måndag 8 augusti till och med måndag 15 augusti är all tågtrafik mellan Eskilstuna och Läggesta avstängd eftersom Trafikverket arbetar med utbyggnad till dubbelspår. SJs tåg på sträckan ersätts med buss.

Sommartidtabeller

Från och med den 12 juni till och med 13 augusti gäller sommartidtabell för Eskilstuna stadstrafik med generellt reducerad turtäthet.

Gatuavstängning i Vingåker 24-26 april

Sörmlands Vatten planerar ett ledningsbyte som kräver helavstängning av Engelbrektsgatan mellan Erik Dahlbergsvägen och Sävstaholmsvägen i Vingåker.

Kundservicemedarbetare

Vi söker en driven kundservicemedarbetare till Sörmlands Kollektivtrafikmyndighets servicecenter i centrala Eskilstuna

Driftstopp

Just nu ligger vår telefonväxel nere

Ekonomiansvarig

Vi söker en engagerad och utvecklingsorienterad Ekonomiansvarig. Som Ekonomiansvarig har du en viktig strategisk roll och en spännande tjänst med stort helhetsansvar.

Enhetschef Trafikförsörjning

Vi söker en engagerad och utvecklingsorienterad Enhetschef med goda ledaregenskaper till Trafikförsörjningen för Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet.

Rekord i antal bussresenärer i Sörmlandstrafiken

Resandet i Sörmlandstrafikens busstrafik ökade under 2015 med 5 % jämfört med 2014. En resandeökning som gäller såväl inklusive som exklusive skolelever. För resor med månadskort, det vill säga biljetter särskilt inriktat för arbetspendlare, är ökningen h

Förändringar i vissa tidtabeller

Från och med 29 februari finns det förändringar i följande tidtabeller. Gäller perioden 2016-02-29 - 2016-12-10

Ny design av appen

Den 15 februari får alla resenärer tillgång till den nya designen av Sörmlandstrafikens app. Tekniken och stabiliteten finns kvar men designen är helt ny.

Ställverksfel Karlberg

Det råder stora problem i tågtrafiken i Stockholm på grund av ett signalfel i Karlberg.

10-minuterstrafiken på linje 1

Vid tidtabellskriftet infördes 10-min trafik på linje 1 i Nyköping. Dessvärre har inte trafiken flödat på det sätt som vi förväntat oss.

Har du förnyat ditt seniorkort?

Besök oss på Station360, Järnvägsplan vid resecentrum i Eskilstuna, för att förnya eller köpa ett nytt periodkort för avgiftsfria resor i Eskilstuna. Köp/förnya ditt kort 4–8 september och få en liten gåva utan extra kostnad.

Så går bussarna i jul och nyår

Passa gärna på att ställa bilen hemma under den intensiva trafikhelgen under jul- och nyår. Men tänk på att bussarna inte går riktigt lika ofta som vanligt. Ladda ned vår app så har du alltid koll på busstiderna.

Tragisk olycka på väg 52

Under måndagseftermiddagen råkade ett fordon som kör sjukresor på uppdrag av Sörmlandstrafiken ut för en allvarlig olycka.

Vad gjorde Sörmlandstrafiken under 2017?

Hur många miljoner har rest med oss under året? Vilken är den populäraste hållplatsen? Välkommen in på vår nya webbplats med spännande fakta och berättelser från våra medarbetare – om året som gått på Sörmlandstrafiken.