Nyhetsarkiv

Beslut om att flytta biljettmaskinerna

Region Sörmland har fattat beslut om att flytta biljettmaskinerna till mitten av bussarna. Arbetet kommer att påbörjas nu under hösten.

Planerade temporära driftstörningar i november

I november kommer Region Sörmland att uppdatera sitt huvudnätverk, vilket får påverkan på driften av flera av våra IT-system vid utvalda tillfällen. Uppdateringarna sker kvällstid och under korta perioder i taget. Här hittar du mer info om vad som gäller.

Tekniska problem med vår telefonväxel 28/10

(UPPDATERAD KLOCKAN 15.05): Under onsdagen, 28/10, hade vi tekniska problem med vår telefonväxel. Det gjorde så att kunder fick problem att komma fram till servicecenter. Felet löstes under eftermiddagen.

Hjälp oss att undvika trängsel – res bara om du behöver

Folkhälsomyndighetens direktiv om att hålla avstånd gäller i allra högsta grad på våra bussar. Vi genomför flera åtgärder för att undvika trängsel och underlätta för de som verkligen behöver resa. Men vi är också beroende av hjälp från dig som resenär.

Mina Sidor har fått ny design!

Vi har uppdaterat Mina Sidor med ny design och nya funktioner. Bland annat har du nu möjlighet att betala din biljett med Swish.

Sommartrafik från och med den 15 juni

Från och med den 15 juni kör våra bussar enligt sommartrafik. Se till att kolla upp hur din resa påverkas i vår app eller i reseplaneraren.

Nya inloggningskrav för webbtjänsten Serviceresor

Från och med tisdagen den 9 juni inför vi nya inloggningsrutiner för dig som använder webbtjänsten Serviceresor. För att förbättra datasäkerheten för våra användare införs krav på mobilt bank-ID vid inloggning.

Bergkvarabuss vinner busstrafikavtalet för Strängnäs

Trafikföretaget Bergkvarabuss har fått uppdraget av Region Sörmland att bedriva kollektivtrafiken i Strängnäs nästa avtalsperiod. Därmed får de fortsatt förtroende, då de även haft uppdragen under den pågående avtalsperioden. Det nya avtalet innebär bland annat att delar av trafiken kommer att köras med elbussar samt att trafikföretaget får incitamentsbaserad ersättning utifrån kundnöjdhet och punktlighet.

Info till resenärer angående Coronaviruset

Med anledning av Coronaviruset är det ändrade rutiner på våra bussar. Här får du info om vad du som resenär behöver tänka på för att vi tillsammans ska hålla nere smittspridningen.

Trafikstart för nytt avtal för riksfärdtjänstresor

Från och med den 1 februari börjar det nya avtalet för utförande och bokning av riksfärdtjänst att gälla. Precis som i tidigare avtal är det Riksfärdtjänsten Sverige AB som fått ansvaret för uppdraget.

Så tycker Sörmlands resenärer om sin kollektivtrafik

Resenärerna i Katrineholm, Nyköping och Flen uppskattar sina nya elbussar. Det visar höstens nöjd kund-undersökning från Sörmlandstrafiken där totalintrycket av hur rena, fräscha och välstädade bussarna upplevs har ökat med 4 procentenheter i samtliga dessa trafikområden. Den totala nöjdheten för hela länet ligger på samma nivå som motsvarande undersökning förra hösten.

Info om tåganpassningar i Strängnäs kommun

Du som kombinerar buss med vidare resande med tåg i Strängnäs kommun kan nu i december uppleva problem att hinna med anslutande avgångar. Detta är temporärt och kommer att bli bättre i och med att alla avgångar på Svealandsbanan trafikeras med de nya Mälartågen i januari.

Nya Mälartågen i trafik

Nu har den regionala tågtrafiken i Mälardalen fått ett rejält tillskott då nya Mälartåg har satts i trafik. Söndag den 15 december började en ny tidtabell att gälla som innebär tätare och fler turer längs de sträckor tågen börjar trafikera. Mälartåg tillsammans med fler avgångar är ett viktigt steg i den fortsatta satsningen på framtidens regionaltågstrafik i Mälardalen.

Nya avtal för serviceresor i Sörmland: ”Trygghet och bemötande i fokus”

Tre trafikföretag; AB Trendtaxi, AB Trendtaxi i Sörmland samt VTV Transport och Taxi AB tilldelas uppdrag att bedriva serviceresor i Sörmland de kommande fyra åren. En av nyheterna är att trafikföretagen har möjlighet till bonus enligt kriterier kopplade till förarens bemötande samt resenärens trygghet och nöjdhet med resan.

Linje 304 - Försening och ändrad körväg

På grund av att väg 980 är avstängd så har linje 304 fått ändrad körväg. Trafikering sker mellan Läggesta och Stallarholmen men turerna köras i stället via Malmby/E20.Detta medför förseningar på linjen. Vi rekommenderar att du tar en tidigare avgång om du ska vidare med annan trafik.

Besvärligt trafikläge med inställda linjer

På grund av den besvärliga halkan i länet har flera linjer ställts in. Förändringarna gäller både linjer under tisdagskvällen, samt linjer under onsdagen den 4 december.

Trött på att skrapa is? Ta bussen så slipper du!

Varför inte börja det nya året med en nya vana – genom att ta bussen! En enda kallstart av en bil kan släppa ut lika mycket miljöskadliga ämnen som den gör under nästan 50 mils körning.

Resenärerna fortsatt nöjda med Sörmlandstrafiken

Vårens kundundersökning visar att resenärerna är fortsatt nöjda med sin kollektivtrafik. Siffran för nöjdhet totalt har ökat med två procentenheter sedan senaste mätningen och NKI-resultatet uppgår nu till 64%.

Green Bus Movement - res framtiden grön

Vi står alla inför en svår utmaning med den rådande klimatkrisen. Men tänk om vi lyckas vända problemet. Och tänk om allt började med en grön buss. Häng med oss på en framåtblick till år 2070 och se hur vi tillsammans lyckats resa framtiden grön.

Bussförarens dag den 18 mars

Måndagen den 18 mars är ingen vanlig dag - det är bussförarnas alldeles egna dag. Ta tillfället i akt och visa din uppskattning för det arbete som din bussförare lägger ner.

Uppdatering av appen Serviceresor Sörmland

Den 20 februari genomförde vår leverantör viktiga uppdateringar av appen Serviceresor Sörmland. Efter uppdateringen loggar du in i appen med mobilt bank-ID.

Nya priser från 1 januari

Vad kostar det att resa hållbart nu för tiden? Den 1 januari höjer vi priserna på vissa av våra biljetter för att kunna fortsätta utveckla kollektivtrafiken.

Nya bussturer på linje 563 och 663

Sedan skolstart har det varit trångt på vissa bussar på morgonen och eftermiddagen. Därför startar vi nu två nya bussturer, en på morgonen på linje 563 och en på eftermiddagen på linje 663

Bilbanta med Sörmlandstrafiken på Bilfria dagen 22 september

Vi vill inte att alla ska ta bussen. Du får gärna cykla och gå också. Skämt åsido, ibland kräver livspusslet en bil. Men vi vet att det är allt fler som väljer andra färdmedel när det passar. De bilbantar helt enkelt. Och du kan bli en av dem!

Trafikförändringar i juni

I sommar byter vi tidtabell för bussarna vid två tillfällen utöver det vanliga. Det beror på att tågen får nya tidtabeller p.g.a. banarbeten. Och för att du lättare ska kunna byta mellan tåg och buss justerar vi helt enkelt bussarnas tider efter tågens.

Nytt skolskjutsavtal för Nyköping från 2019

Efter en nyligen avslutad upphandling beslutade Sörmlands kollektivtrafikmyndighet idag att tilldela Taxi Nyköping-Oxelösund AB skolskjutsavtalet för Nyköping från 1 juli 2019. Avtalet är på fyra år och omfattar 32 fordon.

Fria resor i sommar för skolungdomar – så här går det till

Regeringen har beslutat att alla som ska börja eller går på högstadiet t.o.m. andra året på gymnasiet ska kunna åka avgiftsfritt i kollektivtrafiken hela sommaren. Vi har nu skickat hem resekort till de som är berättigade till erbjudandet.

Vi ses på Facebook!

Vill du ställa en fråga, komma med förbättringsförslag eller dela med dig av dina tankar kring vår kollektivtrafik? Nu kan du enkelt komma i kontakt med oss på vår Facebook-sida.

Tragisk olycka på väg 52

Under måndagseftermiddagen råkade ett fordon som kör sjukresor på uppdrag av Sörmlandstrafiken ut för en allvarlig olycka.

Mycket halt väglag påverkar trafiken

Nattens töväder har följts av minusgrader vilket har gjort att vägarna i Sörmland har frusit på. Detta gör att väglaget på många håll är besvärligt vilket under dagen kan leda till förseningar och inställda turer.

Ta bussen till Melodifestivalen på Rosvalla

Ska du till Rosvalla 1–2 mars för att se på Melodifestivalen? För att slippa leta parkering rekommenderar vi att du tar linje 3. Vi har förlängt den från tågstationen för att göra det lättare att åka direkt från tåget.

Trafikförändringar från och med den 25 februari

Resemönstren ändras ständigt i Sörmland. Därför justeringar vi en del tidtabeller nästa vecka så att trafiken är bättre anpassad efter de behov som finns och de förutsättningar som råder. Dessa justeringar gäller från den 25 februari, samt den 4 mars.

Allmänheten nöjdare än någonsin med Sörmlandstrafikens busstrafik

Markant många fler i allmänheten är nöjda med Sörmlandstrafikens busstrafik. Det visar siffror när vi nu sammanställt höstens Nöjd-Kund-Index (NKI). En av anledningarna bakom ökningen är att resenärerna upplever att det är enklare än någonsin att köpa biljetter i våra digitala kanaler.

Skyltning saknas på vissa bussar

Just nu har Sörmlandstrafiken ett problem med skyltning på bussarna. Det är skylten som anger vart bussen ska någonstans som inte fungerar på vissa bussar i länet. Vi beklagar de problem som detta medför för våra resenärer och vi jobbar på att lösa problemet så snart som möjligt.

Servicecenters telefonväxel igång igen

Under torsdagen den 21 november upplevde vi tekniska problem med telefonväxeln till servicecenter. Problemen åtgärdades klockan 19.30 och telefonnätet fungerar nu som det ska igen.

Problem med bokningssystemet för serviceresor

Vi upplever för närvarande driftstörningar med bokningssystemet för serviceresor. Det kan påverka dig som bokar färdtjänst eller sjukresa under måndagen den 3 februari.

Extrabussar och kundvärdar vid skolstart

Kan du och ditt barn gå, cykla eller ta er till skola och arbete på annat sätt än att åka buss? Då är vi tacksamma om ni gör det, så att de som måste kan åka buss utan trängsel.

Tillgänglighetsredogörelse – Sörmlandstrafiken.se

Vi strävar efter att Sörmlandstrafikens webbplats ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av alla användare, oavsett till exempel funktionsnedsättningar och oberoende av vilka hjälpmedel de använder.