Obegränsat resande hela sommaren för 500 kr med Sommarkortet

För dig som är ungdom eller student och har behov av att resa mycket kollektivt i sommar finns vårt Sommarkort. Produkten ger dig obegränsat resande hela sommaren för 500 kr.

Sommaren 2020 är ingen vanlig sommar. Men vid sidan av Corona-pandemin finns ändå en vardag som rullar på. Ofta behövs kollektivtrafiken för att få vardagen att fungera, inte minst för de ungdomar och studenter som saknar körkort eller tillgång till egen bil. Därför lanserar vi Sommarkortet, produkten som ger obegränsat resande med buss i hela länet under hela sommaren (5 juni-19 augusti).
- Det är ett prisvärt alternativ för den som har behov av att resa regelbundet även under sommaren. Den här produkten hjälper de resenärer som exempelvis behöver ta sig till och från sommarjobb eller sommarskola, säger Zana Zgog som är försäljningsansvarig på Sörmlandstrafiken.

Eftersom området framme vid föraren fortfarande är avstängt kommer korten, precis som övriga biljetter, inte gå att validera på bussen. Men det är viktigare än någonsin att resenärer har giltig biljett och kontrollanterna jobbar på som vanligt hela sommaren.
- Har du köpt ett sommarkort och är ungdom eller student behöver du bara kliva på och åka med. Var bara beredd att visa upp biljetten tillsammans med legitimation i samband med eventuell kontroll, säger Zana Zgog.  

Fakta, Sommarkortet 2020

Gäller för: Ungdomar (7-19 år) eller studenter som studerar på minst 75% studietakt (giltig studentlegitimation krävs).  
Pris: 500 kr.
Giltighetstid: Obegränsat resande på alla länets bussar (ej tåg) från och med den 5 juni till och med den 19 augusti.
Köpkanaler: Kan köpas hos ombud eller via Mina Sidor på Sormlandstrafiken.se. 
Mer info: Hör av dig till Sörmlandstrafikens kundservice: 0771 – 22 40 00.