Har du förnyat ditt seniorkort?

Besök oss på Station360, Järnvägsplan vid resecentrum i Eskilstuna, för att förnya eller köpa ett nytt periodkort för avgiftsfria resor i Eskilstuna. Köp/förnya ditt kort 4–8 september och få en liten gåva utan extra kostnad.

För dig som bor i Eskilstuna kommun och är 65 år eller äldre finns det, tack vare en riktad satsning från Eskilstuna kommun, en möjlighet att resa avgiftsfritt ett helt år med bussen i zon Eskilstuna vardagar kl. 9–14.

Kortet infördes i oktober förra året och många valde att skaffa ett, därför är det många kort som går ut inom kort. För att undvika att din period går ut utan, eller riskera köer när du ska förnya perioden, ta chansen att förnya ditt kort redan nu. Du kan skaffa resekortet Fria resor 65+ redan idag hos Sörmlandstrafikens resebutik, Station360, på Centralstationen i Eskilstuna. Administrationsavgiften för kortet är 100 kr per år. Har du redan ett av våra gröna resekort kan du använda det för att ladda Fria resor 65+, om inte köper du ett sådant för en engångsavgift om 20 kr.

Har du redan produkten Fria resor 65+ laddat på kortet, men det går snart ut, så kan du ladda på en ny period ändå, den ny aktiveras när den gamla går ut.

Om jag vill resa vid andra tider – hur gör jag då?

Du kan ladda på fler produkter på ditt resekort, t.ex. reskassa, om du ska göra någon enstaka resa utanför de tider kortet Fria resor 65+ gäller för. Med reskassan kan du även betala för en vän.

Om du vill åka mer buss utöver de tider som gäller för Fria resor 65+ t.ex. mellan kl. 18-24 samt hela helgerna kan du på samma gröna kort lägga till Lågtrafik 30 dagar, som kostar 180 kr i månaden.

Hur och var laddar jag mitt resekort med andra biljetter?

Du kan själv ladda ditt kort på Mina sidor, på vår resebutik – Station360 i Eskilstuna, eller hos några av våra ombud. Ladda gärna ned vår steg för steg guide hur du gör för att skapa ett konto och registrera ditt kort på Mina sidor.

Snabbfakta om Fria resor 65+

  • Giltigt ett år från att det aktiveras.
  • Gäller i zon Eskilstuna för personer över 65 år bosatta i Eskilstuna kommun.
  • Administrationsavgiften är 100 kr per år (+ 20 kronor för att införskaffa det gröna kortet om du inte redan har ett sådant).
  • Giltigt på Sörmlandstrafikens bussar i Eskilstuna kommun vardagar kl. 9–14.
  • Kan bara köpas på station360 på tågstationen i Eskilstuna.