Movingo – biljetten som gör det enkelt att pendla i Mälardalen

Pendlar du med tåg över länsgränsen? Då ska du titta hit nu! Den 1 oktober lanseras nämligen Movingo – den nya biljetten som gör det enkelt att pendla i Mälardalen.

Har du någon gång önskat att kunna kombinera tåg och lokal kollektivtrafik på en och samma biljett? Den önskningen blir verklighet den 1 oktober då pendlarbiljetten Movigo släpps för försäljning.

Movingo är biljetten för dig som arbetspendlar eller reser ofta i Mälardalen. Produkten är en pendlarbiljett som köps för en given tågsträcka och ger tillgång till obegränsat resande på den valda sträckan. Biljetten finns att köpa för 30-dagar, 90 dagar eller ett år. Men det unika med Movingo är att den även inkluderar lokal kollektivtrafik längs den sträckan som du har valt. 

För resenären som pendlar Eskilstuna-Stockholm ingår alltså både busstrafiken från Sörmlandstrafiken och tunnelbana samt busstrafik från SL. Du kommer helt enkelt kunna resa från dörr till dörr – på en och samma biljett.

Movingobiljetten kommer du till en början att kunna köpa via SJs befintliga försäljningskanaler. Det vill säga biljettautomaterna på stationerna, SJs app, webb eller försäljningsombud. Du som redan i dag pendlar med ett SJ regionalkort kan enkelt ladda på Movingoprodukten på ditt befintliga kort från och med den 1 oktober.

För den som resen långt finns också möjligheten att lägga till "Movingo Alla sträckor" och få fritt resande på tåg och lokal kollektivtrafik i hela Mälardalen.

Vi kommer också att vara på plats på de lokala stationerna i länet och informera samt svara på frågor om Movingo. Redan den 19 september kan du träffa oss på stationen i Eskilstuna mellan klockan 05.15-08.00 samt 16.00-18.00. Dagen efter, den 20 september, är vi på plats på stationen i Katrineholm från 05.45-08-00 samt 16.00-18.00.

I samband med lanseringen den 1 oktober kommer vi även vara på plats på stationerna i Nyköping och Strängnäs. Hjärtligt välkomna att besöka oss så berättar vi mer om den nya pendlarbiljetten! 
 

Missa inte filmen nedan som förklarar vad Movingobiljetten handlar om! 

Priser, vanliga frågor och svar samt all annan info om biljetten hittar du här!