Nu får handbollspubliken sina egna bussar

Från och med den här säsongen kommer handbollsfansen att få alldeles egna bussar till och från Stiga Sports Arena när Eskilstuna Guif spelar sina hemmamatcher i Handbollsligan.

Det är Sörmlandstrafiken, Eskilstuna kommun och trafikföretaget Transdev som tillsammans med Eskilstuna Guif har tagit fram konceptet Handbollsbussen. Det innebär att tre extra linjer sätts in med specialanpassade tider utifrån Guifs hemmamatcher i nybyggda Stiga Sports Arena. Linjerna kommer att täcka in de stora bostadsområdena i Eskilstuna med omnejd. En linje avgår från Viptorp och går via Hagnesta Hill, en från Skogstorp via Borsökna och Lagersberg och en från Hällbybrunn vid Brottsta. De trafikerar samtliga ordinarie hållplatser till och från arenan.

– Nu kan våra supportrar åka miljövänligt hela vägen fram till arenan, det är toppen! Det här är en möjlighet som vi har väntat på och som passar perfekt i och med att vi flyttar in till ny arena. Vi hoppas och tror att det ska bli uppskattat hos vår publik. Det är de värda, säger CG Hjelm.

Säsongskortsinnehavare till Guifs matcher kommer dessutom att åka avgiftsfritt året ut till matcherna då deras säsongskort under hösten kommer gälla som bussbiljett. Övriga resenärer betalar ordinarie taxa med sitt gröna resekort eller med kontokort på bussen. Bussarna kommer att anlända till Stiga Sports Arena 30 minuter innan avkast. De kommer sedan stå redo och vänta utanför och köra tillbaka samma sträcka igen strax efter att matchen är slut.

Bussarna kommer att rulla hela säsongen och projektet finansieras av Eskilstuna kommun.
– Det är inte hållbart att alla tar bilen till matcherna. Förutom miljöaspekten, vilken så klart är nog så viktig, så skulle alltför många bilar även skapa en otrygghet för barn och unga som rör sig runt den nya arenan. Vi har vid planeringen av området medvetet valt att satsa på att många ska gå, cykla och åka buss till nya arenan. Vår förhoppning är nu att många ska upptäcka hur smidigt färdmedel bussen kan vara, säger Olov Åslund som är projektledare på Eskilstuna kommun.

Tidtabeller och allt annat du behöver veta om handbollsbussen hittar du här!