Nya tidtabeller från söndag den 11 december

Den 11 december byter Sörmlandstrafiken till en ny tidtabell för bussarna i Sörmland. De nya tidtabellerna finns på sormlandstrafiken.se och i appen.

Förändringar i tidtabellerna
I Eskilstuna upphör Eskilstuna Bussterminal att trafikeras av bussarna. Det blir en utökning på linje 6 och linje 9. Linje 220 delas i två linjer. Linje 208 är ny och trafikerar enbart Eskilstuna – Kjula – Barva medan linje 220 kör Eskilstuna – Kjula – Strängnäs. Linje 207 har all trafik mellan Ärla och Flättorp, tidigare gick en tur på linje 8 ut till Flättorp, den har flyttats till linje 207 istället. Ny linje 230 kommer att trafikera sträckan Eskilstuna – Eskilstuna Logistikpark, en tur på morgonen och en tur på eftermiddagen.

– Det flesta förändringarna är småjusteringar. Men det finnas också några större. Till exempel lägger vi ner linje 502 på sträckan Trosa-Vagnhärad.  Förändringen beror på lågt resande på linjen. Här hänvisar vi resande till övriga linjer på sträckan. Reser man inom Stockholms län får det ske på SL:s linjer 784, 784X och 785, säger Hanna Bergström, Enhetschef Trafikförsörjning på Sörmlandstrafiken.

Många förändringar i Trosa kommun
Linje 550 mellan Vagnhärad och Trosa utökas och justeras efter nya tågavgångar. Samma sak gäller för linje 552 mellan Vagnhärad-Västerljung-Vagnhärad, den justeras också efter nya tågtider och fler turer körs med mindre fordon. För linje 553 dras helgtrafiken in på grund av lågt resande, resenärer hänvisas till linje 710 som går mellan Nyköping och Vagnhärad. Linje 710 och linje 805 justeras efter nya tågtider i Vagnhärad. Linje 802 görs inte om bl.a. beroende på kommande ombyggnation av Södertälje C.

– En rolig nyhet är att Flen får en ny stadslinje som kommer att trafikera de centrala delarna. Det är positivt att det skapas nya möjligheter till snabba förflyttningar i stan. Det blir också nya turer på linjerna 415 mellan Hälleforsnäs- Mellösa-Flen och linje 430mellan Flen och Malmköping med kvällsturer måndag till fredag och utökat antal turer på lördagar. Här drar vi även in linje 489 och ersätter den med linje 589, avslutar Hanna Bergström, Enhetschef Trafikförsörjning på Sörmlandstrafiken.

Planerade namnbyten på hållplatser
I samband med tabellskiftet byter vi även namn på ett antal hållplatser i Nyköping, Strängnäs, Gnesta, Trosa, Katrineholm och Flen, samt en i Östergötland. Se pdf här