Restriktionerna kring kollektivtrafik släpper – välkommen tillbaka!

Den 29 september öppnar Sverige upp igen. Det innebär bland annat att alla restriktioner om att undvika kollektivtrafiken tas bort. Som vi har längtat efter att hälsa er resenärer välkomna tillbaka. Vi har saknat er!

I och med regeringen och Folkhälsomyndighetens beslut att häva flera av de tidigare pandemirestriktionerna från och med den 29 september så försvinner alla rekommendationer att undvika kollektivtrafiken. Det är alltså fritt fram för alla som vill att börja resa kollektivt igen. Oavsett om du under pandemin har varit en av dom som fortsatt har haft behov av att resa kollektivt eller om du valt bort kollektivtrafiken för andra alternativ så vill vi tacka dig för ditt tålamod och för att du har stått ut under den tuffa period som vi nu börjar kunna lägga bakom oss.

Från och med den 29 september hävs alltså alla rekommendationer om att undvika kollektivt resande. Det är därför med glädje som vi kan hälsa er alla välkomna tillbaka till våra bussar igen. Vi håller på att flytta våra biljettmaskiner fram i bussen och i takt med att de flyttas kommer vi succesivt kunna öppna framdörrarna för påstigning på samtliga våra bussar igen. Arbetet sker löpande och precis som tidigare märker vi tydligt upp bussarna med dekaler som talar om vad som gäller för varje enskilt fordon.

Vi ser också fram emot att träffa er under vår återstartsturné där vi kommer åka runt i länet och bjuda på kaffe samtidigt som vi gärna lyssnar till era tankar och erfarenheter samt svarar på frågor utifrån den tid som varit och den nya vardag som nu väntar. Håll utkik här på Sörmlandstrafiken.se eller på vår Facebook-sida där vi kommer publicera turnéplanen så fort den är klar.