Sommarkortet – obegränsat resande hela sommaren

Sommarjobb, sommarstudier eller semester. Oavsett hur din sommar ser ut har vi produkten som ger dig friheten att ta dig dit du vill. Med vårt Sommarkort får du obegränsat resande hela sommaren för 560 kr.

Sommarkortet finns att köpa från och med den 16 maj och gäller för dig som är ungdom (7-19 år) eller studerar på minst 75% studietakt. Produkten laddas på ditt gröna resekort och ger obegränsat resande med buss i hela länet under hela sommaren (9 juni-18 augusti). Observera att det inte gäller för resor med tåg. 

Sommarkortet laddas på ditt gröna resekort och finns att köpa via Mina Sidor, hos någon av våra ombud eller av föraren ombord på bussen. När du har biljetten laddad på kortet blippar du den i validatorn ombord på bussen vid varje resa. Tänk också på att du vid en kontroll måste vara beredd att visa upp giltig student-ID om du är student och legitimation som styrker din ålder.

En ung tjej mot färggrann bakgrund. I en ruta står texten "res fritt 9 juni till 18 augusti. 10 veckor för 560 kr".

* Fakta, Sommarkortet

Gäller för: Ungdomar (7-19 år) eller studenter som studerar på minst 75% studietakt (giltig studentlegitimation krävs). 

Pris: 560 kr.

Giltighetstid: Obegränsat resande på alla länets bussar (ej tåg eller nattrafik mellan klockan 00-04) från och med den 9 juni till och med den 18 augusti.

Köpkanaler: Kan köpas hos ombud, direkt av föraren ombord på bussen eller via Mina Sidor på Sormlandstrafiken.se.

Mer info: Hör av dig till Sörmlandstrafikens kundservice: 0771 – 22 40 00.

Frågor och svar:

Hur mycket kostar kortet och när finns det att köpa?
Årets sommarkort kommer att kosta 560 kronor. Det är tillgängligt att köpa från och med den 16 maj. Du köper det via Mina Sidor, hos ombud eller av föraren direkt ombord och laddar på produkten på ett grönt resekort.

Hur hittar jag produkten på Mina Sidor?
När du köper biljett i Mina Sidor väljer markerar du valet ”Alla zoner” och ”30+ dagar” som tidsperiod. Då dyker produkten ”Sommarkort ungdom/student” upp under menyn ”Välj biljett”.

Vad innebär biljetten och vilka villor gäller?
Produkten gäller för fritt resande i hela länet (ej tåg eller nattrafik) mellan den 9 juni och 18 augusti för studenter på minst 75 procents studietakt samt ungdom till och med 19 år.

Hur legitimerar jag mig vid kontroll?
Vid kontroll måste du, förutom att visa upp själva produkten, också kunna styrka att du studerar eller är under 19 år med giltig studentlegitimation eller vanlig ID-handling.

Hur validerar jag biljetten ombord på bussen?
När du köper produkten laddar du på den på ditt gröna resekort. Detta kan du göra via vår webbshop Mina Sidor, något av våra försäljningsombud eller via föraren ombord på bussen. Vid varje resa behöver du validera (blippa) kortet i bussens validator.