Så blir de nya tidtabellerna från den 10 december

Den 10 december får Sörmland en ny tidtabell. Du kan redan nu se de nya tidtabellerna här på vår webb. Använder du vår app eller reseplanerare så har du alltid tillgång till aktuella tidtabeller.

Den 10 december ändras tidtabellerna för kollektivtrafiken runt om i Europa. Då passar även vi i Sörmland på att genomföra en del justeringar i vår busstrafik. De resenärer som är i fokus är de som tar bussen för att komma till jobbet eller skolan, och många byter till anslutande tåg. Därför utgår vi från tågtidtabellerna när vi gör våra tidtabeller för bussarna. Vi genomför även en del utökningar och justeringar av linjesträckningar och hållplatser. Påverkas din linje av någon förändring? Se i sammanfattningen nedan eller öppna dokumentet med de detaljerad förändringarna längst ned.

Redan nu kan du söka upp den nya tidtabellen här på vår webb. Använder du vår app, som du kan ladda ned från Google Play eller Appstore, eller reseplaneraren på startsidan har du alltid uppdaterade tidtabeller tillgängligt.

Flera tidtabellsskiften under 2018

Notera att p.g.a. omfattande banarbeten på järnvägen så gör vi ytterligare två tidtabellskiften under 2018. När tågen byter tidtabell hänger bussarna med helt enkelt, så att du som åker tåg kan åka buss till eller från tågstationen – eller tvärtom. Eskilstuna kommer dessutom att få en sommartidtabell 16 juni till 14 augusti.

Tidtabellskiftena för hela Sörmland kommer under 2018 att ske:
(OBS! exklusive landsbygdstrafiken i Eskilstuna och Strängnäs) 

  • Tidtabellsperiod 1: 10 december till 24 juni
  • Tidtabellsperiod 2: 25 juni till 19 augusti (tidtabellen publiceras i februari)
  • Tidtabellsperiod 3: 20 augusti till 8 december (tidtabellen publiceras i februari)
  • Sommartidtabell för Eskilstuna: 18 juni till 19 augusti.     

Sammanfattning av förändringar

  • Eskilstuna: Turer införs på söndagar på linje 7, turer på helgerna på linje 230 och 20-minuterstrafik på linje 6 mellan kl. 14:00 och 21:00 på vardagar. Under sommartidtabellen införs 20-minuterstrafik på linje 1 och 2 under högtrafik.
  • Flen: Stadstrafiken utökas med fler turer tidig morgon och kväll. Linje 479 är en ny linje som ersätter tidigare skollinjen 679, som bara gick skoldagar. Linje 479 kommer även att gå lovdagar. Se linjekarta. 
  • Katrineholm: Busstrafiken anpassas till tågen, inga övriga förändringar. Se linjekarta.
  • Nyköping: Senare kvällsturer för att passa till sista tåget har införts på fredagar och lördagar på stadslinje 1-3. Utökad trafik för stadslinje 3 i rusningstrafik samt omläggning av linjer i tätorten med anledning av ny hållplats vid Tessinområdet. Se linjekarta.
  • Strängnäs: Stadstrafiken får nya linjesträckningar i staden med anledning av öppnandet av resecentrum. Se kartor över linjer och den nya terminalen hittar du under här.
  • Trosa: Linje 550 anpassas till tågen och får ett utökat antal turer.

 En detaljerad lista med alla förändringar hittar du nedan under "relaterad information".