Till dig som reser med tåg!

Följande av Sörmlandstrafikens biljetter är giltiga ombord på tåget från 1 oktober 2016

Resa med tåg?

Följande av Sörmlandstrafikens biljetter är giltiga ombord på tåget från 1 oktober 2016: 

30 dagar Län, Skolkort Län – gäller på samtliga SJ:s regionaltåg mellan stationer inom Södermanlands län. Observera alltså att det inte är möjligt att resa med Sörmlandstrafikens biljetter med tåg till/från Södertälje Syd samt ej heller på Gnestapendeln.

30 dagar Zon, Skolkort Zon – gäller mellan stationer inom aktuell zon:

  • 30-dagar Zon Eskilstuna: Kvicksund – Eskilstuna
  • 30-dagar/Skolkort Zon Strängnäs: Läggesta – Strängnäs
  • 30-dagar/Skolkort Zon Katrineholm/Vingåker: Katrineholm – Vingåker
  • 30-dagar/Skolkort Zon Flen: Hälleforsnäs – Flen

Elevkort Eskilstuna gäller ej ombord på tåg. Undantag är elever som bor i Kvicksund samt elever som bor i annan del av Eskilstuna men studerar på Tegelvikens skola som har elevkort med särskild märkning.

Vid resa med tåg visar du upp ditt kort till konduktören som har utrustning för att läsa ditt kort. Du behöver alltså inte längre ha något kvitto tillsammans med ditt resekort. Om du saknar giltig biljett gäller SJ:s regelverk för ogiltiga biljetter. Mer info om SJ:s villkor finns här: www.sj.se/sv/tagresan/resevillkor.

Övriga Sörmlandstrafikens biljetter gäller enbart i Sörmlandstrafikens busstrafik.

För dig som har pendlarkort eller Sörmlandskort gäller kortet perioden ut tillsammans med kvitto Detta gäller även ombord på tåg. Har du ett pendlarkort mellan Eskilstuna och Katrineholm som gäller till och med 10 oktober reser du alltså med det fram till dess. Därefter måste du ladda det nya gröna kortet med 30-dagar län.