Gå till innehållet

För dig som reser med tåg

Följande av Sörmlandstrafikens biljetter är giltiga ombord på Mälartågs regionaltåg:

Periodbiljett län, giltig på Mälartågs regionaltåg mellan stationer inom länet. Notera att det inte är tillåtet att resa mellan stationer i länet via stationer utanför länet, exempelvis Södertälje Syd. 

Periodbiljett zon, giltig på Mälartågs regionaltåg mellan stationer inom aktuell zon, det vill säga följande zoner och sträckor:

 • Zon Flen
  Giltig på Mälartåg sträckan Hälleforsnäs-Flen
 • Zon Strängnäs
  Giltig på Mälartåg sträckan Läggesta-Strängnäs
 • Zon Katrineholm/Vingåker
  Giltig på Mälartåg sträckan Katrineholm-Vingåker
 • Zon Eskilstuna
  Giltig på Mälartåg sträckan Kvicksund-Eskilstuna

Skolkort och Elevkort är en särskild form av periodbiljetter som ges ut av kommunerna och som omfattas av särskilda regelverk.

Skolkort län, skolkort zon Strängnäs, skolkort zon Katrineholm/Vingåker och skolkort zon Flen gäller på Mälartågs regionaltåg i likhet med vanliga periodbiljetter enligt ovan.

Elevkort zon Eskilstuna gäller ej på Mälartågs regionaltåg. Undantaget är elevkort för vissa elever som reser till och från Kvicksund. Dessa elevkort är försedda med en särskild märkning och gäller på Mälartågs regionaltåg på sträckan Kvicksund-Eskilstuna.

Resa med tåg över länsgräns:

Reser du med tåg över länsgränsen gäller inte Sörmlandstrafikens biljetter. Vid resa med Mälartåg behöver du ha en Mälartåg-, Movingo- eller Resplusbiljett. Resa med Gnestapendeln Gnesta–Södertälje kräver SL- eller Resplusbiljett.
Läs mer om Movingo-biljetten här!