Gå till innehållet

Oavsett om du reser ofta eller bara lite då och då så är det alltid en bra idé att skaffa ett resekort. Här kan du ladda på månadsprodukt eller reskassa. Mer info om resekorten hittar du här.

Vad kan jag använda reskassa till?
Om du har laddat reskassa på ditt resekort kan du betala din biljett med den när du går ombord, vart och när du än vill åka. 

Är resekorten personliga?
Nej, med undantag för eventuellt laddade produkten skolkort samt seniorkort i Eskilstuna.

Kan flera personer resa på samma resekort – vid samma tillfälle?
Ja, en gruppbiljett med både vuxna och ungdom (reducerat pris) kan säljas av förare. Har du både periodkort och reskassa på ditt resekort så kan du själv resa med periodkortet och bjuda en kompis på resan med din reskassa.

Kan jag fylla på resekortet med hjälp av mobilen?
Ja, via Sörmlandstrafikens webbsida finner du Mina sidor, och kan där fylla på ditt resekort. Notera att det inte fungerar att ladda på resekortet via Sörmlandstrafikens app.

Vad gäller för mig som student, måste jag kunna visa studentlegitimation?
Om du studerar på minst 75% studietakt kan du resa till reducerat pris som uppgår till 2/3 av ordinarie pris. Det gäller för enkelbiljetter, dygnsbiljetter och 30-dagars biljetter. Vid biljettkontroll måste du kunna visa upp en giltig studentlegitimation. Läs mer om våra studentvillkor på länken här!

Jag har flera produkter på mitt nya resekort. Känner systemet av vilken produkt som ska användas?
Reskassan dras per automatik om ingen annan giltig produkt finns på kortet. Finns exempelvis ett periodkort eller skolkort på kortet så väljs det alltid i första hand. I andra hand väljs reskassa. Om du har ställt in en favoritresa på mina sidor är det priset för denna som dras från din reskassa. Om du inte ställt in en favoritresa dras automatiskt en enkelresa för en zon/vuxen. Om något avviker från det normala säger du till föraren för att få rätt produkt.