Gå till innehållet

Resa över länsgräns

Här hittar du information om vad som gäller för dig som ska resa över länsgräns.

Här hittar du lista över vilka busslinjer som passerar länsgränsen. Vilka biljetter som är giltiga beror på vilken linje du reser med. Exakt vad som gäller framgår i listan nedan.

För dig som reser med tåg över länsgräns hittar du mer info här!

Linjer där hela Sörmlandstaxan gäller:

 • Linje 401 Vingåker–Byle–Hävla
 • Linje 411 Katrineholm–Östra Vingåker–Hävla
  På linje 401 och 411 ingår hela linjesträckningen i zon Katrineholm/Vingåker, det vill säga även de delar av linjerna som ligger i Finspångs kommun. Alla av Sörmlandstrafikens biljetter med giltighet i zon Katrineholm/Vingåker gäller på linje 401 och 411.
 • Linje 564 Stavsjö–Krokek
  På linje 564 ingår hela linjesträckningen i zon Nyköping/Oxelösund, det vill säga även den del som ligger i Norrköpings kommun. Alla av Sörmlandstrafikens biljetter med giltighet i zon Nyköping/Oxelösund gäller på linje 564.
 • Linje 642 Mariefred–Läggesta–Hedlandet
  På linje 642 ingår hela linjesträckningen i zon Strängnäs, det vill säga även den del som ligger i Nykvarns kommun. Alla av Sörmlandstrafikens biljetter med giltighet i zon Strängnäs gäller på linje 642.
 • Linje 802 Trosa–Vagnhärad–Södertälje
  På linje 802 gäller Sörmlandstrafikens biljetter. Observera att Södertälje räknas som en egen zon. För resa mellan Trosa/Vagnhärad och Södertälje behöver din biljett vara giltig både i zon Trosa och i zon Södertälje.
 • Linje 841 Strängnäs–Läggesta–Södertälje
  På linje 841 gäller Sörmlandstrafikens biljetter. Observera att Södertälje räknas som en egen zon. För resa mellan Strängnäs/Läggesta och Södertälje behöver din biljett vara giltig både i zon Strängnäs och i zon Södertälje.

Linje där endast delar av Sörmlandstaxan gäller:

 • Linje 876 Strängnäs–Enköping
  Linje 876 drivs av Uppsala länstrafik (UL) och samtliga av UL:s biljetter gäller. Dessutom gäller alla Sörmlandstrafikens period- och skolkort med giltighet i zon Strängnäs på linjen. Sörmlandstrafikens enkelbiljetter är dock inte giltiga. För frågor till linjen hänvisas till UL:s kundtjänst, tel. 0771-14 14 14.

Linjer där Sörmlandstaxan inte gäller:

 • Linje 550B Köping–Kungsör–Eskilstuna
  Linje 550B drivs av Västmanlands lokaltrafik (VL) och det är endast VL:s biljetter som gäller där. För frågor till linjen hänvisas till VL:s kundtjänst, tel. 0771-22 40 00.
 • Linje 786 Järna–Gnesta
  Linje 786 drivs av SL och det är endast SL-biljetter som gäller där. För frågor till linjen hänvisas till SL:s kundtjänst, tel. 08-600 10 00.
 • Trosabussen Trosa–Liljeholmen
  Resa med Trosabussen kräver särskild biljett, dessutom gäller Movingo-biljetter.