Gå till innehållet

Hela Sörmland pratar bälte!

Publiceringsdatum
Nu drar vi i gång en viktig kampanj tillsammans med våra trafikföretag, där vi lägger extra vikt vid... bältet!
På bilden syns ett barn i karatedräkt, en man som är klädd som en flygvärd och en ung tjej i gul jacka. Alla tre håller upp ett bussbälte. På bilden står texten "Hela Sörmland pratar bälte" i en grön textruta.

Oavsett om du är en bälte-nybörjare eller har ett svart bälte i bältande, om du klär bäst i brunt eller rockar guld så finns det ett bälte för alla. Visste ni att alla våra landsbygdsbussar är utrustade med bälte?

Kampanjen är vårt sätt att lyfta upp bussarnas absolut viktigaste tillbehör: bältet. Trots lagkrav och tydliga argument är bältesanvändningen låg, bara drygt hälften av de som reser regionala bussar i Sverige använder bältet. 

I en undersökning från Svensk kollektivtrafik såg vi att människor i åldern 15-59 år har väldigt låg bältesanvändning. Så, för att nå ut till en bred publik har vi delat upp vår kampanj i tre olika segment. I våra sociala kanaler kommer ni därför att få möta vår karateexpert Ebba, vår busskabinpersonal Rasmus och vår egen TikTok-guru Jasmine. Alla uppmanar till samma sak: för din trygghet, ta på dig bältet.

Ha en trygg resa!