Gå till innehållet

Fria resor 65+ Eskilstuna

I Eskilstuna kommun har alla över 65 år möjlighet att skaffa sig fria bussresor ett helt år.

Dessa resor finansieras av Eskilstuna kommun. Följande villkor gäller:

  • Kortet gäller för dig som är över 65 år och folkbokförd i Eskilstuna kommun.
  • Administrationsavgiften är på 150 kr per år för biljettprodukten. Har du inget kort sedan tidigare kan du köpa ett sådant för 20 kr.
  • Kortet skaffar du från och med sommaren 2024 hos något av våra försäljningsombud i Eskilstuna kommun. Där förnyar du också kortet när det går ut. Förnya gärna innan den gamla perioden går ut så du inte riskerar att stå utan giltig biljett.
  • Kortet gäller på Sörmlandstrafikens bussar i Eskilstuna kommun.
  • Observera att periodkort zon inte gäller för delbetalning. Har du ett kort med fria resor för 65+ för Zon Eskilstuna och vill göra en enkelresa till Flen betalar du för hela resan Eskilstuna-Flen.
  • Kortet gäller i Eskilstuna kommun måndag-fredag kl 09–14. På lördagar, söndagar och röda dagar kan du åka hela trafikdygnet (exklusive nattrafik 00:00–04:00). Om bussen är sen så fungerar ändå kortet för den avgång som är lagt mellan kl 09-14.

Tips! Ladda gärna på en reskassa eller andra produkter på ditt kort. Exempelvis kan kortet kompletteras med valfri summa pengar för att enkelt möjligöra resor på andra tider. Kortet kan även kompletteras med andra ”kortprodukter” exempelvis ett lågtrafikkort för 270 kr per månad som då gäller även på kvällar.