Gå till innehållet

Se till att synas i höstmörkret – använd reflex

Publiceringsdatum

Hösten är här och med den kommer också mörkret. Vi på Sörmlandstrafiken vill tillsammans med våra förare göra vårt bästa för att hjälpa våra resenärer att synas i höstmörkret. Tillsammans delar vi ut över 10 000 reflexer på våra bussar.

Trafiksäkerhet och trygghet är viktiga faktorer för en väl fungerande kollektivtrafik. Därför har Sörmlandstrafiken tillsammans med sina upphandlade trafikföretag tagit fram 10 500 reflexer som bussförarna kommer att dela ut till resenärerna så långt lagret räcker. Genom att bära reflex när du står och väntar på bussen underlättar du också för föraren att upptäcka dig även vid en mörk hållplats och minskar därmed risken från att bli frånåkt.

Med våra supersnygga bussformade reflexer vill vi påminna om att du är för värdefull för att vara osynlig!

Om du saknar reflex – fråga din förare.

Visste du detta om reflexer?

• När du bär en reflex kan en bilförare upptäcka dig från hela 125 meters avstånd. Utan reflex blir upptäcksavståndet mycket kortare, bara 25 meter.

• Reflexen reflekterar det starka ljuset från billyktorna. När du är ute i trafiken är det viktigt att synas från alla riktningar. Reflexen syns därför bäst när den är i rörelse. Du kan enkelt fästa den i ett snöre och låta den dingla. Det ökar din synlighet och säkerhet!