Gå till innehållet

Sommarkortet – obegränsat resande för 600 kr

Publiceringsdatum

Sommarjobb, sommarstudier eller semester. Oavsett hur din sommar ser ut har vi produkten som ger dig friheten att ta dig dit du vill. Med vårt Sommarkort får du obegränsat resande hela sommaren för 600 kr.

Bilden föreställer en kvinna på stranden med en glass och ett grönt resekort samt en annan kvinna i solstol med ett grönt resekort i handen.

Sommarkortet gäller för dig som är ungdom (7-19 år) eller studerar på minst 75% studietakt. Produkten laddas på ditt gröna resekort och ger obegränsat resande med buss i hela länet under hela sommaren (7 juni-21 augusti). Observera att det inte gäller för resor med tåg.   
 
Sommarkortet finns att köpa från och med den 22 maj via Mina Sidor, hos någon av våra ombud eller av föraren ombord på bussen. När du har biljetten laddad på ditt gröna resekort blippar du den i validatorn ombord på bussen vid varje resa. Tänk också på att du vid en kontroll måste vara beredd att visa upp giltig student-ID om du är student och legitimation som styrker din ålder.

Missa inte heller vår tävling på Instagram där du kan vinna ett sommarkort. Läs mer här!

Fakta, Sommarkortet 

Gäller för: Ungdomar (7-19 år) eller studenter som studerar på minst 75% studietakt (giltig studentlegitimation krävs).   
Pris: 600 kr. 
Giltighetstid: Obegränsat resande på alla länets bussar (ej tåg eller nattrafik mellan klockan 00-04) från och med den 7 juni till och med den 21 augusti. 
Säljstart: Produkten kan köpas från och med den 22 maj. Men notera alltså att den börjar gälla från och med 7 juni.  
Köpkanaler: Kan köpas hos ombud, direkt av föraren ombord på bussen eller via Mina Sidor på Sormlandstrafiken.se.  
Mer info: Hör av dig till Sörmlandstrafikens kundservice: 0771 – 22 40 00. 

Frågor och svar, Sommarkort 2024

Hur mycket kostar kortet och när finns det att köpa? 
Svar: Årets sommarkort kommer att kosta 600 kronor (30 kronor dyrare än förra året). Det är tillgängligt att köpa från och med den 22 maj. Du köper det hos ombud, av föraren direkt ombord eller via Mina Sidor och laddar på produkten på ett grönt resekort.  
 
Vad innebär biljetten och vilka villkor gäller? 
Svar: Produkten gäller för fritt resande i hela länet (ej tåg eller nattrafik) mellan den 7 juni och 21 augusti för studenter på minst 75 procents studietakt samt ungdom till och med 19 år.  

Hur hittar jag sommarkorten på Mina Sidor?
Svar: Välj Alla zoner och 30/356 dagar så hittar du sommarkortet under rubrikenVälj biljett. 
 
Hur legitimerar jag mig vid kontroll? 
Svar: Vid kontroll måste du, förutom att visa upp själva produkten, också kunna styrka att du studerar eller är under 20 år med giltig studentlegitimation eller vanlig ID-handling. 
 
Hur validerar jag biljetten ombord på bussen? 
Svar: När du köper produkten laddar du på den på ditt gröna resekort. Detta kan du göra via något av våra försäljningsombud, via föraren ombord på bussen eller via vår webbshop Mina Sidor. Vid varje resa behöver du validera (blippa) kortet i bussens validator.  
 
Hur hittar jag biljetten på Mina Sidor? 
Svar: Logga in på Mina Sidor. Välj ”Köp biljett” och ”Alla zoner”. Under menyn ”Välj period” väljer du 30/365 dagar. Där hittar du produkten Sommarkortet. 
 
Får jag som förälder köpa Sommarkort åt mitt barn även om jag själv inte studerar? 
Svar: Ja. Det går alldeles utmärkt. Huvudsaken är att den som reser med produkten kan styrka att hen uppfyller villkoren för produkten. 
 
Kan jag låna ut Sommarkortet till en kompis eller syskon? 
Svar: Ja. Kortet är inte personligt och det är inga problem att låna ut det. Förutsatt att den du lånar ut till uppfyller villkoren för kortet och kan styrka det med legitimation/student-ID.